20 april 2024
onsdag, 21 juni 2017 15:17

Fabege investerar 170 Mkr i Hammarby Sjöstad

Skrivet av 
alt
Fabege tecknar avtal med spelföretaget Goobye Kansas och påbörjar projektet Hammarby Terrassen.

 

Fabege har tecknat avtal med Goodbye Kansas, inom animation-, spel- och specialeffektsindustrin, om flytt till Hammarby Sjöstad, Stockholm. I och med avtalet startar Fabege bygget av Hammarby Terrassen eller Kopparhuset i fastigheten Båtturen 2, som Goodbye Kansas kommer att disponera själva. Investeringen uppgår till 170 Mkr och hyresavtalet med Goodbye Kansas omfattar drygt 5.200 kvm. Årshyran är cirka 16,7 Mkr exklusive tillägg och löper på åtta år. Flytten planeras till juni 2019.

 

Utöver de nya kontorslokalerna kommer Fabege även att skapa en ny studiolokal i byggnaden.

 

– Vi sökte lokaler där vi kunde samla all vår verksamhet under samma tak, vilket bland annat inkluderar en alldeles egen Motion-Capture-studio som kräver sju meters takhöjd. Lokalerna skulle också vara stora nog att härbärgera hundratals digitala experter/artister i inspirerande arbetsmiljöer – samtidigt som vi ville ha fortsatt närkontakt med Södermalms alla dataspelsföretag. Kopparhuset i Hammarby Sjöstad är en perfekt plats och byggnad där vi kan fortsätta utveckla vår verksamhet, säger Peter Levin, CEO och Co-founder på Goodbye Kansas.

 

Byggnaden projekteras för miljöcertifiering enligt BREEAM-SE nivå Very good. Genom det gröna hyresavtalet har parterna kommit överens om en gemensam miljöagenda för lokalen, som till exempel berör materialval, förnybar el och källsortering.

 

– Vi ser verkligen fram emot att uppföra en fantastisk kontorsmiljö och unik studio åt Goodbye Kansas. Deras energi, tillväxt och kreativitet kommer att bidra ytterligare till området som redan har ett stort antal tech- och mediebolag, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.