19 juli 2018
måndag, 17 juli 2017 20:59

Pandox köper Hilton London Heathrow Airport

Skrivet av 
alt
Hilton London Heathrow Airport har 398 rum, stora mötesfaciliteter och ett strategiskt flygplatsläge i omedelbar närhet till London-Heathrow Terminal 4.

 

Pandox har ingått avtal om förvärv av Hilton London Heathrow Airport. Hotellet är ett stort fullservicehotell i premiumsegmentet med 398 rum och har ett starkt läge vid London-Heathrow Terminal 4. Hotellet drivs av Hilton under ett omsättningsbaserat hyresavtal. Köpeskillingen uppgår till 80 MGBP, motsvarande cirka 865 Mkr, och finansieras av existerande kreditfaciliteter. Förvärvet förväntas slutföras i det tredje kvartalet 2017 och hotellet kommer då att redovisas under affärssegmentet Fastighetsförvaltning. Hotellet förväntas 2017 bidra med motsvarande cirka 50 MSEK i hyresintäkter och 48 MSEK i driftnetto, mätt i årstakt.

­

 

– Storbritannien är en prioriterad marknad för Pandox och vi är mycket glada över förvärvet av Hilton London Heathrow Airport vid Europas största och världens tredje största flygplats. Hotellet är stort, lönsamt och har ett starkt läge vid London-Heathrow Terminal 4 som gästerna når med en promenad via en täckt gång. Vid terminalen finns snabb access till London via tunnelbana vilket gör hotellet attraktivt för alla typer av gäster. Hotellet drivs av Hilton under ett långt omsättningsbaserat hyresavtal i en delmarknad med hög beläggning och goda snittpriser och bidrar till att ytterligare diversifiera vår portfölj, säger Anders Nissen, vd för Pandox.

 

Förvärvet av hotellfastigheten sker genom förvärv av aktier i bolag ägt av en institutionell investerare med ett underliggande fastighetsvärde om 80 MGBP, motsvarande cirka 865 Mkr till aktuell valutakurs, på skuldfri basis. Den förvärvade hotellfastigheten har ett direktavkastningskrav på 5,5 procent.

 

Hotellet drivs av Adda Hotels -– ett dotterbolag till Hilton Worldwide Holdings – under ett omsättningsbaserat hyresavtal med en återstående löptid på 26 år där hyresgästen har ett långtgående ansvar för underhåll, reparation och investeringar i fastigheten. Hotellfastigheten är genomgående i gott skick och samtliga rum och konferensytor har renoverats de senaste fem åren. Renovering av restaurang, bar, lobby och gym planeras 2018-2019. 

 

Hilton London Heathrow Airport har 398 rum, stora mötesfaciliteter och ett strategiskt flygplatsläge i omedelbar närhet till London-Heathrow Terminal 4 som trafikeras av närmare 50 flygbolag.

 

Inom en radie på 20 km från flygplatsen finns också många av Storbritanniens största företag representerade. Hilton London Heathrow Airport har via en täckt gångväg (10 minuters promenad) direkt access till Terminal 4. Terminal 4 erbjuder goda kommunikationer till London, vilket ger hotellet citynära egenskaper.