2 maj 2024
fredag, 04 augusti 2017 17:48

Hagen köpte pärla vid kungliga slottet i Oslo

Skrivet av 
alt
Kontorsvillan, nära det kungliga slottet i Oslo på Wergelandsveien 23-25, uppfördes 1846 av en löjtnant Johan Georg Ræder. Arkitekt var Johan Henrik Nebelong. Den skyddsklassade kontorsvillan är en kompakt och stor villa uppförd i senklassisk stil.

 

I mars i år gick Newsec ut med ett prospekt om försäljning av en kontorsvilla på Wergelandsveien 23-25, nära det kungliga slottet i Oslo. Säljare var en av Catellas fastighetsfonder. Enligt Håkon Styrvold från Newsec, var det ett stort intresse för fastigheten.

 

– Vi hade flera visningar och det fanns flera budgivare, säger Håkon Styrvold till Estate News.

 

Slutligen var det Stein Erik Hagens investmentbolag Canica som köpte fastigheten, som är granne med Kunstnernes Hus. Hagen har blivit förmögen av grossistverksamhet och särskilt efter försäljningen av ICA, först via Hakon-gruppen år 1998 och sedan via ICA Ahold år 2004.

 

Wergelandsveien 23-25 ​​har en bruttoarea på 2.340 kvm och fastigheten har 36 parkeringsplatser utomhus. Byggnaden, som är helt uthyrd till IT-företaget Mnemonic, hade ett angivet försäljningspris om 130 MNOK till 135 MNOK. Men eftersom det var ett stort intresse från marknaden finns det ingen anledning att tro att försäljningspriset skiljde sig nämnvärt från begärt pris.