17 juli 2018
lördag, 05 augusti 2017 16:32

Downtown Camper by Scandic öppnar

Skrivet av 
alt
Downtown Camper vid Brunkebergstorg har teman kring friluftsliv och camping, vilket syns tydligt i receptionen med kanoter och cyklar.

 

alt

Stena Fastigheter har byggt om gamla Sergel Plaza med två nya butiksplan samt ett teknikplan på taket. Totalt utökas antalet rum i nya Downtown Camper från 403 till 494. Bild: Wingårdhs

 

 

alt

Ett så kallat ”Gameroom”.

alt
En bar med en ”Camp fire”.

 

alt

Från första augusti är Jakob Dahlberg ny hotelldirektör för Downtown Camper.

 

Stockholms city får alltfler nya hotell. Den första september öppnar Downtown Camper by Scandic efter att Stena Fastigheter har moderniserat Segel Plaza på Brunkebergstorg i Stockholm city. Totalt ökar antalet rum i nya Downtown Camper från 403 till 494 – och blir därmed Scandics största hotell i Stockholm. Downtown Camper by Scandic ska vara en social samlingsplats för såväl resenärer som stockholmare. I linje med tidigare signaturhotell får hotellet en unik interiör och design med friluftsteman i en urban miljö. Förutom en egen ”lifestyle concierge”, ”in room bartender” och egen shop får gästerna möjligheten att slappna av under en öppen stjärnhimmel året runt.

 

För Stena Fastigheters del innebär det även att två nya butiksplan har skapats i Downtown Camper med access både från Drottninggatan och Brunkebergstorg, förutom en ny teknikvåning på taket. Arkitekt för ombyggnaden har Wingårdhs varit.

 

Totalt har Stena investerat cirka 0,5 Mdr kr i utvecklingen av hotell, restauranger och butiker i nya Downtown Camper. Det betyder att de närliggande hotellen i Urban Escape får konkurrens. Dessa två hotell som i öppnade i våras heter Hobo med 201 rum och At Six med 343 rum. Båda hotellen drivs av Nordic Choice Hotels.

 

Downtown Camper blir Scandics tredje signaturhotell i Stockholm efter Grand Central by Scandic, som ligger på Vasagatan i en fastighet ägd av KLP och Haymarket by Scandic vid Hötorget, i före detta PUB-huset ägt av Axfast. Under 2018 kommer Scandic även att öppna två nya signaturhotell som är Hotel Norge i Bergen samt Scandic Marski i Helsingfors.

 

Nu är det klart att Jacob Dahlberg blir hotelldirektör på Downtown Camper by Scandic på Brunkebergstorg. Han kommer senast från samma position på Scandic Malmen och Scandic Gamla Stan och han tillträdde sin nya tjänst den 1 augusti. Med tanke på Downtowns Campers friluftstema är Dahlbergs erfarenhet från Riksgränsens, Hemavans och Tärnabys skidanläggningar som vd för Strömma Fjäll, en god tanke bakom rekryteringen. Han har även öppnat hotell och cateringverksamheter i Ryssland och varit försäljningsdirektör för First Hotels i Sverige. Nu antar han utmaningen att sätta Scandics tredje signaturhotell i Stockholm på kartan.

 

I ett pressmeddelande säger Jakob Dahlberg:

– Jag är väldigt glad och stolt över att få den här möjligheten. Downtown Camper är ett spännande koncept och det ska bli oerhört roligt att få driva ett hotell som sticker ut från mängden. Det väver ihop det spontana sättet vi umgås på i naturen med storstadens puls och det kommer att bli den självklara utgångsplatsen för dem som kommer hit och vill upptäcka Stockholm.