17 juli 2018
torsdag, 10 augusti 2017 18:55

Skanska hyr ut 5.000 kvm i Solna United

Skrivet av 
alt
Solna United, som består av drygt 30.000 kvm kontorslokaler, kommer att stå klar för inflyttning under hösten 2019.

 

alt

Interiör av Arlas nya kontor i United i Arenastaden.

 

alt

Flygbild med läget för Solna United i Arenastaden, Solna.

 

Livsmedelsföretaget Arla Foods kommer att flytta sitt kontor till Skanskas projekt Solna United i Arenastaden, Solna. Uthyrningen omfattar cirka 5.000 kvadratmeter och inflyttning sker i oktober 2019.  

 

Arla ägs av svenska och europeiska mjölkbönder. Bolaget arbetar med utveckling, produktion och försäljning av mejerirelaterade produkter, med höga krav på minskad klimatpåverkan och ökad livsmedelssäkerhet. Verksamheten omfattar cirka 3.000 medarbetare i Sverige, varav cirka 300 personer arbetar på huvudkontoret i Stockholm.

 

– Vårt nya kontor kommer att skapa en dynamisk och inspirerande arbetsmiljö, där innovationskraften och nytänkandet i detta byggprojekt varit avgörande i vårt val av kontor. Ett stort plus i kanten har också varit att det ligger mycket bra till utifrån ett pendlingsperspektiv. Med ett provkök i entréplan vill vi utveckla matinspiration för konsumenter, våra kunder och vår personal, men också för våra framtida grannar i huset, säger Patrik Hansson, vd på Arla Foods Sverige.

 

Solna United, som består av drygt 30.000 kvm kontorslokaler, kommer att stå klar för inflyttning under hösten 2019. Fastigheten ligger intill Solna station, bara sju minuters resa med pendeltåget från nya stationen Stockholm City.

 

– Arla kommer med sin verksamhet att bidra positivt till dynamiken i Solna United. Huset har en spännande identitet och trivsamma delade funktioner. Här ryms bland annat restaurang och gemensamma ytor för både formella och informella möten, säger Fredrik Lantz, uthyrningsansvarig på Skanska Fastigheter Stockholm.

 

Tidigare kontrakterade hyresgäster i Solna United är Bavaria och Knightec AB. I och med uthyrningen till Arla återstår cirka 23.000 kvm att hyra ut i byggnaden.