17 juli 2018
fredag, 11 augusti 2017 18:14

YIT, Ahlström och HGR säljer i Helsingfors city

Skrivet av 
alt
Nybyggda Kasarmikatu 21 på Kaserntorget i centrala Helsingfors har ersatt ett ämbetsmannahus för den finska Byggnadsstyrelsen som uppfördes på 1960-talet och som nu har rivits.


 

alt

Ett av de centrala målen med Kasarmikatu 21 har varit att öka profilen för en förnyelse av stadsmiljön vid Kaserntorget.

 

Ett fastighetsbolag som ägs av YIT, Ahlström Capital och HGR Property Partners har tecknat ett avtal om försäljning av kontorsfastigheten Kasarmikatu 21 till en internationell investerare. Transaktionen ska vara avslutad vid årets slut, då projektet förväntas bli genomfört. YIT är en minoritetsägare med en andel på 40 procent av ägandet i projektet. Köpare och pris har ännu inte publicerats.

 

Kasarmikatu 21 har blivit fullt uthyrd med exceptionellt långa leasingavtal. Den genomsnittliga hyresavtalen är längre än tio år. Byggnadens hyresgäster är Roschier Attorneys, Danske Bank, finansbolaget Taaleri, private equity-bolagen Sentica Partners och Elron, som tillhandahåller rådgivning inom energibranschen. Fastighetens restaurang- och evenemangscen har hyrts ut till restaurang Juuri.

 

– Vårt gemensamma team lyckades skapa en unik investeringsprodukt som överträffade alla förväntningar. Investerarna värderade fastighetens utmärkta hyresgästmix och byggnadens höga kvalitet, säger Kari Helin,vd på HGR Property Partners.

 

Byggnadsarbetet i den livliga stadsmiljön har varit extremt utmanande.


– Alla lösningar i Kasarmikatu 21 har valts och realiserats med omsorg. Den moderna byggnaden, som fortfarande passar in i den historiska omgivningen, erbjuder bekväma, flexibla lokaler för dem som arbetar där, något som vi alla kan vara stolta över, säger Timo Lehmus, vd för YIT.