20 juli 2018
fredag, 11 augusti 2017 18:24

Accor öppnar två hotell i Wien

Skrivet av 
alt
Det ena av ACCorHotels nya hotell i Wien heter Novotel Wien Hauptbahnhof med 266 rum.


I juli öppnade AccorHotels två nya hotell i Wien; Novotel Wien Hauptbahnhof och ibis Wien Hauptbahnhof. De båda hotellen, som förbinds genom en gemensam terrass, är belägna i Wiens nya distrikt Quartier Belvedere bredvid stadens centralstation.

 

Novotel Wien Hauptbahnhof erbjuder 266 rum och sviter med ljus och modern design som alla följer ett genomgående resetema. På hotellets restaurang Flave of Vienna serveras österrikiska och internationella rätter, däribland hotellets egen honung som produceras i fem bikupor på husets tak. På hotellet finns också flera faciliteter för affärsresenärer såsom mötesrum och en stor konferenshall.

 

Tre av mötesrummen är dessutom speciellt utformade för att uppmuntra till "inspirerade möten" i tre teman; vatten, stadsliv och natur. På 19:e våningen har gästerna tillgång till bastu och ett fitnessområde med en spektakulär panoramautsikt över den österrikiska huvudstaden. Hotellets terrass, som blir en ny mötesplats för tillresta gäster, lokalbefolkningen och kringliggande företag, bildar dessutom en länk till det intilliggande ibis Wien Hauptbahnhof.

 

ibis Wien Hauptbahnhof erbjuder 311 bekväma och ljudisolerade rum med garanterad sovkomfort genom konceptet "Sweet Bed™ by ibis". Alla rum är fullt utrustade med ett badrum med dusch, ett skrivbord och platt-TV. Hotellets bar, Ibis Kitchen Bar, har öppet dygnet runt och erbjuder uppfriskande drycker, varma drycker och snacks.

 

– Den österrikiska marknaden är viktig för AccorHotels och med dessa två nya hotell utökar vi erbjudandet för våra gäster men stärker också vår marknadsposition i Wien, säger Thomas Wacker, hotelldirektör för Novotel & ibis Wien Hauptbahnhof.

 

– Wien är en stor och viktig destination för både privat- och affärsresenärer, och vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra resenärer två nya prisvärda och centralt belägna hotell i staden, säger Jan Birkelund, ansvarig för försäljning och distribution på AccorHotels i Norden.

 

AccorHotels äger 4.100 hotell, resorts och bostäder, samt över 10.000 av lyxbostäder runt om i världen. I 95 länder har koncernen kompetens som både investerare och operatör genom divisionerna HotelServices och HotelInvest. Portföljen innehåller flera internationellt kända lyxmärken som Raffles, Sofitel Legend, SO Sofitel, Sofitel, Fairmont, onefinestay, MGallery by Sofitel, Pullman och Swissôtel.