20 juli 2018
fredag, 11 augusti 2017 19:31

Thon Hotel Opera i Oslo får ett torn i 26 våningar

Skrivet av 
alt

Med ett nytt torn i 26 våningar kommer nya Thon Hotel Opera få 388 rum.

 

alt

Nuvarande Hotel Opera har 190 rum.

 

Olav Thon Gruppen vill utöka Hotel Opera i Bjørvika, i centrala Oslo, med 190 nya hotellrum, så att hotellet ska få totalt 388 rum. Bland de preliminära skisserna finns nu ritningar med ett nytt torn i 26 våningar.

Lund Hagem arkitekter har fått i uppdrag av Olav Thon-gruppen om att utveckla Hotel Opera.

 

Anledningen är den planerade utvecklingen av Oslo och dess omgivningar. Möjligheterna för expansion av Thon Hotel Opera, särskilt för den västra flygeln, har diskuterats i ett möte med Plan- og Bygningsetaten (PBE).

 

Efter samtalen med PBE, tror vi att det kan dela upp hotellets och dess fasader med nya dimensioner, skriver Lund Hagem Arkitekter, enligt Estate Nyheter.

 

Arkitektföretaget påpekar att hotellet i väst gränsar till Christian Frederiks Plass, vilket för många turister är det första mötet med Oslo.

 

På hotellets första våning ska det finnas externa aktiviteter, som ett turistcenter och en restaurang. Dessutom ska det nya hotelltornets hiss till tornets takterrass vara öppen för allmänheten. Alla rum i befintliga Hotel Opea behöver uppgraderas. Thon Hotel Opera öppnades 2001, då som Rainbow Hotel Opera.
 

Thon Hotel Opera ligger i Bjørvika, cirka 300 meter från Oslos Opera och cirka 100 meter från Centralstationen.


Thon Hotels (tidigare kallat Rainbow Hotels) ägs av Olav Thon och Thon Hotels grundades 1989. Norska Olav Thon köpte sitt första hotell år 1974, som var Hotel Bristol i Oslo. År 1983 köpte Thon sitt andra hotell innan han grundade Rainbow Hotel 1989, som det året omfattande 10 hotell.


Rainbow Hotels namnändrades år 2005 till Thon Hotels och hotellkedjan är för närvarande den tredje den största hotellkedjan i Norge med totalt cirka 50 hotell i Norge, Belgien och Nederländerna.