20 april 2024
fredag, 18 augusti 2017 15:42

Startskott för Solvallastaden

Skrivet av 
alt
I Solvallastaden ska det byggas 1.200 – 1.500 lägenheter, skola, förskola och lokaler för idrottsverksamheter med anknytning till arenan, bland annat en eller flera sporthallar, även ett arenatorg kommer att skapas.

 

alt

Veronica Palmgren, beställarombud för Solvalla Utvecklings AB,  ett  företag med markägarna Stockholms Travsällskap och Stockholms stad som kommer att sälja ut byggrätterna för de skilda planområdena.

 

Efter ett gediget planeringsarbete tillsammans med Stockholms stad av Solvallastaden – en helt ny stadsdel i anslutning till Solvalla arena – ett rejält kliv framåt i förverkligandet. Målsättningen är att skapa attraktiva boendemiljöer med 1.200 – 1.500 lägenheter, skola, förskola och lokaler för idrottsverksamheter med anknytning till arenan, bland annat en eller flera sporthallar. Ett arenatorg kommer att skapas i anslutning till ett stationsläge för spårvägens Norra Kista gren. Solvallaskogen görs tillgänglig för naturupplevelser och rekreation. Beräknad byggstart är 2021.

 

I slutet av året planerar markägarna, Stockholms Travsällskap och Stockholms stad, att börja bjuda in byggherrar för att delta i detaljplaneringen av det första planområdet. Ett område som kommer att bestå av cirka 13 kvarter, bland annat inkluderande en stor fristående skola samt en fristående förskola.

 

– Det blir många byggrätter som kommer ut på marknaden och vi kommer att bjuda in olika byggherrar som alla kommer ha möjligheter, att inom ramverket, vara med och skapa en attraktiv och modern stadsdel, säger Veronica Palmgren, beställarombud för Solvalla Utvecklings AB.

 

Travsällskapet ska handla upp rådgivare för försäljningen av byggrätter under kvartal 3 varvid byggherrar kommer att kontaktas under kvartal 4 i en strukturerad försäljning.