20 april 2024
tisdag, 22 augusti 2017 07:38

NREP säljer retail till Storebrand för 1,6 Mdr

Skrivet av 
alt
I den stora försäljningen till Storebrand medverkade från vänster: Tobias Alsborger, partner på NREP och Gustaf Lilliehöök, partner på NREP.

 

NREP, den nordiska investeringsförvaltaren inom fastigheter, har avyttrat en större svensk detaljhandelsportfölj bestående av elva tillgångar om totalt 63.500 kvm till Storebrand/SPP.


Den 29 juni 2017 undertecknade NREP ett avtal om att sälja en svensk detaljhandelsportfölj till Storebrand/SPP. Med ett totalt värde på cirka 1,6 Mdr kr utgör denna försäljning den största transaktionen i år inom detaljhandeln, och den mottogs med intresse av både inhemska och internationella investerare. Det stora intresset för portföljen visar på den höga kvaliteten hos de underliggande tillgångarna och dagligvaruhandeln som bransch.


I affären var NREP:s rådgivare Cushman & Wakefield samt Real Advokatbyrå.

 

Detaljhandelsportföljen består av 11 fastigheter för dagligvaruhandel med totalt 63.500 kvm uthyrningsbar yta i attraktiva lägen i Göteborgsregionen, Stockholmsregionen och längs E4-korridoren från Stockholm till Linköping. Portföljen har byggts upp och optimerats av NREP Retail under de sista fem åren.

 

– Vårt team har arbetat oerhört hårt för att genomföra vår strategi för dagligvaruhandeln under den period vi ägde fastigheterna. NREP:s modell med goda interna kunskaper inom tillgångsförvaltning har skapat betydande värden för investerarna. Den aktiva tillgångsförvaltningen har säkerställt portföljens långsiktiga attraktionskraft genom att optimera hyresgästmixen, anpassa lokalerna så att de uppfyller den moderna detaljhandelns krav samt skapa byggrätter för såväl bostäder, detaljhandel som samhällsservice, säger Tobias Alsborger, partner på NREP.

 

– Vi är mycket nöjda med att vi fick möjligheten att genomföra detta förvärv, då det ligger helt i linje med vår investeringsstrategi. Den mycket välskötta fastighetsportföljen har utvecklingspotential och ett stabilt kassaflöde, säger Marita Loft, vd på Storebrand Fastigheter AB.

 

– NREP är stolta över att genomföra ännu en exit med mycket attraktiv riskjusterad avkastning för våra investerare. Denna exit underbygger NREP:s starka position som en av de ledande fastighetsinvesterarna i Norden. Vi ser detta som ytterligare ett bevis på att vår affärsmodell är kapabel att ge våra investerare betydande värden på lång sikt, säger Gustaf Lilliehöök, partner på NREP.