20 april 2024
onsdag, 23 augusti 2017 14:54

East Capital gör storvinst på galleria i Vilnius

Skrivet av 
alt
O9 är en av Vilnius mest väl ansedda shoppinggallerior med en uthyrbar yta om drygt 12.000 kvm i en historisk byggnad belägen på stadens främsta shoppinggata, Gedimino. Till nyckelhyresgästerna hör H&M, matvarukedjan Rimi samt restaurangerna Studio 9 och Carre.

 

East Capital Baltic Property Fund II har tecknat ett avtal om att sälja köpcentret GO9 i Vilnius, Litauen. Fonden köpte fastigheten i december 2012 från Swedbanks dotterbolag Ektornet och nu förvärvas den av Lords LB Baltic Fund IV som förvaltas av det litauiska förvaltningsbolaget Lords LB Asset Management med inriktning på fastigheter och private equity. Köpeskillingen har inte offentliggjorts, men affären uppges vara en av årets största fastighetsaffärer i Litauen.

 

– GO9 har varit ett framgångsrikt fastighetsutvecklingsprojekt som genererat en genomsnittlig årlig avkastning åt investerarna på över 15 procent. Vi är stolta över att ha lyckats omvandla ett köpcentrum med stor vakansgrad till en blomstrande modern galleria som attraherar stora internationella butikskedjor. Vi är också stolta över de långsiktiga relationer vi byggt upp med våra hyresgäster och samarbetspartners, säger Madis Raidma, vd för East Capital Baltics AS.

 

East Capital Baltic Property Fund II lanserades i maj 2012 och riktar sig till institutionella investerare. Fonden investerar i högkvalitativa kommersiella fastigheter med väletablerade hyresgäster i attraktiva lägen i Tallinn, Riga och Vilnius. Fram till juni i år, före försäljningen av GO9, genererade fonden en avkastning på investerat kapital på 58 procent.

 

Med avkastningen från försäljningen av GO9 inräknad men utan rörelsevinsten för tredje kvartalet 2017 hamnar avkastningen på 71 procent. GO9 är den första avyttringen från fonden, som fortfarande innehar fem av sina sex initiala investeringar.