24 april 2024
onsdag, 23 augusti 2017 15:54

SPG bygger 300 bostäder i Bålsta

Skrivet av 
alt
Scandinavian Property Group (SPG) och Preservia Hyresfastigheter ska bygga 250-300 bostäder vid Bålsta station.

 

alt

Christian Olofsson, vd för SPG.

 

Scandinavian Property Group (SPG) har avtalat med Preservia Hyresfastigheter om att utveckla bostäder vid Bålsta station, cirka fem mil nordväst om Stockholm. Projektet omfattar fyra kvarter bostäder och innebär en exploatering om cirka 20.000 kvm bruttoarea. Avsikten är att uppföra 250-300 bostäder som bostadsrätter. Detaljplanen förväntas vinna laga kraft under 2018, vilket skulle innebära byggstart under det andra halvåret med färdigställande 2020/2021.

 

Preservia har sedan tidigare haft projektansvaret för projektet och nu tar SPG som samarbetspart helhetsansvar för den vidare utvecklingen och färdigställandet.

 

– SPG har i och med detta projekt totalt 3.700 lägenheter under projektering och produktion med ett samlat projektvärde på cirka 9 Mdr kr, säger Christian Olofsson, vd för SPG.

 

– Det är glädjande att vi nått den här överenskommelsen. Den säkerställer hög kvalitet och genomförandekraft av projektet. Vi ser fram emot att bidra till stadsutvecklingen i Bålsta, säger Topias Riuttamäki, vd Preservia Hyresfastigheter.

 

Hamilton Advokatbyrå, med ansvarig delägare Charles Andersson, är legal rådgivare till SPG.