Skriv ut denna sida
onsdag, 27 september 2017 10:26

Newsec får prestigefyllt uppdrag av Kungsleden

Skrivet av 
alt
Mattias Johansson, chef för Newsecs svenska förvaltningsverksamhet, och Anders Kvist, CFO Kungsleden, är överens om att Newsec tar över den ekonomiska förvaltningen för 243 fastigheter ägda av Kungsleden, med en yta om 2,3 miljoner kvm.


Newsec har vunnit prestigeuppdraget att hantera Kungsledens ekonomiska förvaltning när fastighetsbolaget för första gången väljer att outsourca verksamheten. Det här är det andra stora uppdraget som Newsec vinner på kort tid och visar både på en generell trend på marknaden, och på Newsecs starka position inom just ekonomisk förvaltning.
    

I våras tog Newsec över hela Hemfosas hantering av löpande redovisning och rapportering, hyresadministration, leverantörsreskontra och löneadministration. Nu följer alltså Kungsleden samma exempel och tecknar ett avtal med Newsec som omfattar ekonomisk förvaltning för 176 bolag och 243 fastigheter med en uthyrningsbar yta om 2,3 miljoner kvm.
    

Kungsleden kommer, utöver outsourcing och fokusering av fastighetsförvaltningen, även att genomföra andra initiativ för att effektivisera och höja kvaliteten i bolagets administrativa processer. Sammantaget beräknas Kungsledens årliga personal- och administrationskostnader år 2019 kunna uppgå till runt 200 Mkr, att jämföra med nuvarande nivå om 235 Mkr (per rullande tolv månader).
    

Övergången av den ekonomiska administrationen till Newsec beräknas innebära engångskostnader om runt 10 Mkr, vilka i sin helhet kommer att belasta resultatet för tredje kvartalet 2017.
    

– Vi är nu i mål med omvandlingen och vårt fastighetsbestånd är koncentrerat till våra fyra prioriterade tillväxtmarknader: Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås. Som en del i det arbetet har vi också gjort en genomsyn av våra interna ekonomiprocesser för att säkerställa att dessa bedrivs med hög kvalitet och effektivitet. Detta har resulterat i att vi har valt att lägga ut den ekonomiska förvaltningen på Newsec, som vi ser som en långsiktig partner, säger Anders Kvist, vice vd och CFO, Kungsleden.
    

Samarbetet mellan Kungsleden och Newsec startar den 1 januari 2018 och kommer att omfatta en organisation om cirka 15 medarbetare med placering i Göteborg. Kundansvarig ekonomichef är Anna Willson.
    

– Vi har satsat på att bygga landets bästa kompetens inom ekonomisk förvaltning och börjar nu se bevis på att det mottas väl av marknaden. Vi märker att alltfler fastighetsägare ser fördelarna med att outsourca sin ekonomiska förvaltning till företag som har möjlighet att investera mer i ny teknik och arbetsgrupper med rätt kompetens, säger Mattias Johansson, chef för Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.

Senaste från Redaktionen