Skriv ut denna sida
tisdag, 10 oktober 2017 10:46

Riksbyggen nystartar i Ribby Ängar

Skrivet av 
alt
Riksbyggens tredje etapp med hyresrätter i Ribby Ängar, Västerhaninge, omfattar 116 lägenheter.


Riksbyggens lansering av ett affärsområde för nyproduktion av hyresrätter för tre år sedan har varit lyckad. I dagarna startar den tredje etappen med nya hyresrätter i Ribby Ängar i Västerhaninge. Det blir 116 nya hyresrätter som beräknas stå klara för inflyttning under våren 2019. Projektet utvecklas i samarbete mellan Riksbyggen och Byggfast. Derome är upphandlad som totalentreprenör för husbyggnationen.
    

– Idag har vi ungefär 500 hyresrätter i produktion i flera delar av landet. Det känns jätteroligt att vi nu kan starta etapp 3 i Ribby Ängar och tillföra fler bostäder i Västerhaninge, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.
    

Lägenheterna i Ribby Ängar har promenadavstånd till centrum, pendeltågsstation, skola och vårdcentral. Riksbyggens två tidigare etapper i området omfattar 232 hyresrätter.
    

I september var det inflyttning för 114 hyresrätter på Källby Gärde i Lund och många nya projekt är på gång och några av Riksbyggens kommande/pågående hyresrättsprojekt är:
    

Valvankaret, Högdalen i Stockholm med 82 lägenheter och inflyttning i höst; Kalkbrottet, Malmö, 166 lägenheter med beräknad inflyttning vintern 2017; Badkaret och Handfatet, Gustavsberg, Stockholm, 119 lägenheter och Hyllie, Malmö, 71 lägenheter med beräknad inflyttning sommaren 2018; Sorgenfri, Malmö, 47 lägenheter med beräknad inflyttning våren 2019 samt Marieberg, Nyköping, om 138 lägenheter och Triangeln etapp 1 i Helsingborg in 188 lägenheter med byggstart i höst och preliminär inflyttning hösten 2019 respektive våren 2020.

Senaste från Redaktionen