3 maj 2024
tisdag, 17 oktober 2017 15:25

Skandia Fastigheter: Väla fick åter högsta NKI

Skrivet av 
alt
Niklas Blonér (längst t h), centrumchef på Väla Centrum, och hans medarbetare, är glada att Väla har de nöjdaste hyresgästerna för tionde året i rad.

 

Aldrig tidigare i Fastighetsbarometerns historia har ett köpcentrums hyresgäster utnämnt sin hyresvärd till den bästa – tio år i rad! Men nu är det ett faktum. Väla i Helsingborg har återigen nöjdast hyresgäster i Sverige, enligt undersökningen Fastighetsbarometern Butik. Centrumet har ett Nöjd kund index (NKI) på 88, att jämföra med branschens medelbetyg 70, på en hundragradig skala.

 

Tio miljoner kunder besöker varje år Väla i Helsingborg, som är ett av Skandia Fastigheters 13 köpcentrum. Det är en shoppingsdestination med 200 butiker, restauranger och caféer, som belönats med priser för bland annat sitt utbud och sin trivsel, service och tillgänglighet. För tionde året i rad är Väla det köpcentrum som har nöjdast hyresgäster i Fastighetsbarometern Butik. Med sitt Nöjd-Kund-Index (NKI) på 88, ökar man med två enheter sedan förra året.

 

Niklas Blonér, centrumchef på Väla Centrum, förklarar framgången med dessa ord:

– Det känns verkligen helt fantastiskt att som första köpcentrum i världshistorien att tio år i rad bli rankat som det bästa. Det betyder oerhört mycket för oss i vårt arbete. Butikspersonalen är vår viktigaste part och deras nöjdhet är bränslet i vårt arbete. Det ger oss kraft och energi att ständigt fortsätta utvecklingsarbetet och att aldrig slå oss till ro. En sak är säker och det är att vi alltid måste fortsätta utveckla och förändras. Äkta passion för arbetet ger alltid utdelning. Vi satsar verkligen på att göra, att våga prova nytt och att vara kreativa. Att det lönar sig har vi fått ännu ett kvitto på med detta pris.

 

– Bland de 30 köpcentrum som deltar i Fastighetsbarometern Butik 2017 utser vi med stor glädje Väla som årets vinnare för tionde året i rad. Med åren har vi sett hur Väla med innovativa metoder aktivt arbetar med köpcentrumets image, marknadsföring och butiksutbud, samtidigt som centrumledningens engagemang får dem att upplevas som tillgängliga och affärsmässiga bland hyresgästerna. Detta är områden som har visat sig utgöra de starkaste drivkrafterna bakom butikshyresgästers nöjdhet och som utgör grundstommen i centrumets framgångar, säger Magnus Johnson, projektansvarig för Fastighetsbarometern Butik på CFI Group.

 

Fastighetsbarometern Butik mäter hur butikshyresgästerna upplever sitt köpcentrum och servicen från centrumledning och ägare, hur nöjda hyresgästerna är totalt sett samt hur lojala hyresgästerna är. I årets under-sökning deltog 30 köpcentrum i Sverige. Undersökningen presenteras av CFI Group, Fastighetsägarna Sverige och HUI Research.