25 april 2024
onsdag, 18 oktober 2017 17:12

Scandic tar över Hamburger Börs i Åbo

Skrivet av 
alt
Scandic Hotels har skrivit hyresavtal för den anrika hotellbyggnaden Hamburger Börs i centrala Åbo. Tillträde beräknas ske i början av 2021 efter en omfattande restaurering av hotellet. Bild: VisitFinland.com

 

Scandic Hotels har tecknat ett långt avtal med fastighetsägaren LocalTapiola Life om drift av hotell i den ikoniska byggnaden Hamburger Börs i centrala Åbo, Finland. Fastigheten, som ligger vid Salutorget i Åbo, köptes 1898 Wallina Valtin från Stockholm och användes som hotell för första gången 1904. Det aktuella hyreskontraktet löper ut i juni 2019, och efter det kommer hotellet totalrenoveras och byggas till i två års tid. Scandic förväntas tillträda byggnaden i början av 2021.

 

– Det här är en unik möjlighet och vi ser fram emot att förvalta Hamburger Börs fantastiska arv. Vi kommer att investera mycket tid och resurser i att restaurera denna historiska byggnad och skapa ett spektakulärt hotell samtidigt som vi bibehåller den stolta traditionen, säger Aki Käyhkö, Managing Director Scandic Finland.

 

Vid nyöppningen 2021 kommer hotellet att inrymma cirka 300 hotellrum, konferenslokaler, inklusive en balsal med kapacitet för 400 personer, en restaurang och bar med 400 platser och en takbar och terrass med 150 sittplatser.