Skriv ut denna sida
fredag, 20 oktober 2017 10:01

Skanska avtalar med Choice i Jönköping

Skrivet av 
alt
Hotellet i tändsticksområdet i centrala Jönköping blir 18 våningar högt och kommer att erbjuda 229 rum, konferensanläggning och restaurang. Illustration: Enter Arkitektur


Skanska har slutit ett 20-årigt hyresavtal med Nordic Choice Hotels om drift av det planerade höghushotellet vid tändsticksområdet i centrala Jönköping. Planerad byggstart för hotellet är under senvåren 2018, förutsatt att bygglovet vunnit laga kraft.
    

– Hotellet blir ett nytt landmärke för Jönköping som tillgodoser behovet av fler hotellrum och konferenslokaler samtidigt som det bidrar till att skapa liv och rörelse i tändsticksområdet. Det känns väldigt kul att vi nu skrivit kontrakt med en etablerad hotellentreprenör. Tillsammans har vi förutsättningar att skapa ett nytt hotell i Jönköping som kommer att bli ett fint inslag i stadsbilden, säger Fredrik Löf, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.
    

Byggprojektet innefattar ett hotell om 18 våningar med 229 rum samt konferensanläggning och restaurang. Därtill ska Skanska bygga ett garage med torgytor ovanpå för att skapa en naturlig länk till det gamla Jönköping.

Senaste från Redaktionen