16 oktober 2018
tisdag, 24 oktober 2017 18:49

Oscar Properties aktie rasar på börsen

Skrivet av 
alt
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties, har inte bara problem med en starkt fallande aktiekurs, utan även med att Finansinspektionen undersöker insideraffärer i Oscar Properties.

 

Oscars Properties aktiekurs har rasat snabbt utför och fallit blytungt efter bolagets vinstvarning. I ett pressmeddelande säger Oscar Properties att bolaget reviderar sin prognos om ett rörelseresultat före värdeförändringar i förvaltningsfastigheter till minst 400 Mkr för helåret 2017, istället för 500 Mkr som tidigare har kommunicerats.

 

Orsaken till det stora fallet i aktien är de snabbt förändrade marknadsförutsättningar, särskilt för Stockholm, som nu skett under hösten, där mäklarna rapporterar om ett stort antal osålda bostadsrätter.

 

Under måndagen föll aktien med 7,4 procent, vilket fortsatte med ett fall om ytterligare 10,4 procent med stor omsättning under tisdagen.     

 

Troligt är att aktien fortsätter att falla. Sedan årsskiftet har aktien i Oscar Properties rasat med 52 procent.

 

Frågan blir om Oscar Properties klarar ytterligare branta fall i aktiekursen. Sannolikt är att bolaget säljer fler fastighetsprojekt för att komma upp på torra land. SF