16 oktober 2018
onsdag, 25 oktober 2017 19:29

Miljardsatsning på Djurgården

Skrivet av 
alt
Björn Ulvaeus, POPHOUSE, Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad, och Christer Fogelmarck, vd för Parks and Resorts, har stora planer för besöksnäringen på Djurgården. Fotograf: Ivan da Silva för Zap PR.


Området och verksamheterna kring Allmänna gränd på Djurgården i Stockholm står inför stora förändringar i framtiden. POP HOUSE Stockholm, Parks and Resorts och Stockholms stad gör investeringar i miljardklassen inom sina respektive verksamheter i området.

 

POP HOUSE Stockholm har köpt två byggnader på Allmänna gränd och planerar en helt ny attraktion i lokalerna. Den nya Mamma Mia-filmen, ”Here we go again”, som har premiär nästa sommar och pionjärprojektet ”Virtual ABBA”, som lanseras under nästa år med premiär 2019 ger POP HOUSE Stockholm möjlighet att använda sig av det senaste inom en rad teknologier för att skapa denna: Virtual och Augmented Reality, Digital Humans, hologram- och filmteknik. Målet är en interaktiv upplevelseattraktion i världsklass till en investering av 350-400 Mkr.

 

Samtidigt planerar Parks and Resorts för att expandera Gröna Lund genom att etablera en helt ny del av nöjesparken som dels ska skapa utrymme för fler spel, restauranger och attraktioner, dels förhöja den allmänna upplevelsen i området runtomkring. Investeringen är god för 400 Mkr.

 

Dessutom satsar Stockholms stad 340 Mkr på renovering och utbyggnation av Liljevalchs konsthall som därmed kommer kunna ta emot fler besökare.

 

– Det här är en jätterolig satsning. Stockholm ligger högt upp på listan av besöksmål för turister i Europa och andra delar av världen, samtidigt vet jag att vi har större potential när det gäller att locka hit fler besökare. Utvecklingen av Djurgården kommer vara oerhört viktigt i det arbetet. Jag är glad att kunna presentera detta tillsammans med två aktörer som bidrar starkt till arbetet med att stärka Stockholm som destination, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad.