24 mars 2019
måndag, 13 november 2017 14:24

Platzer hyr ut 3.000 kvm i Gamlestadens Fabriker

Skrivet av 
alt
Ulf Lindén, marknadsområdeschef, Platzer. Fotograf: Marie Ullnert

Platzer har tecknat ett femårigt hyresavtal på drygt 3.000 kvm med mode- och e-handelsbolaget NA-KD i Gamlestadens Fabriker, Götegorg. Inflyttning är planerad till februari 2018.
    
NA-KD säljer egendesignade kläder och andra varumärken via e-handel på sajten NA-KD.com. Bolaget grundades i Göteborg av Magnus Emilson och Jarno Vanhatapio, som tidigare grundat bland annat e-handelssuccén Nelly. Idag säljer bolaget kläder i 115 länder. Största marknad är Tyskland, följt av Norden och Australien.
    
– Vi är inne i en mycket expansiv tillväxtfas och räknar med att öka omsättningen med 150 procent under 2017. Vi är i behov av flexibla lokaler som passar vårt varumärke och ser Gamlestaden som ett urbant och up-coming entreprenörskluster. Vi är ett globalt bolag med säte i Göteborg, säger Jarno Vanhatapio, grundare och vd på NA-KD.
    
Stadsdelen Gamlestaden genomgår just nu en omfattande utveckling, som den del av innerstaden som ska knyta samman city och nordost såväl fysiskt som socialt. Nya kontor, bostäder, hotell, service och handel växer fram. Redan sommaren 2018 står Platzers 17 våningar höga kontorsbyggnad med det nya resecentret på Gamlestads torg klart.
    
– Vi är glada att ännu ett kreativt och innovativt tillväxtbolag som NA-KD väljer att etablera sig i Gamlestadens Fabriker. Det stärker vår vision för utvecklingen som just nu sker i området. Nyligen flyttade inkubatorn Yes Box, som drivs av Business Region Göteborg, hit. Sedan tidigare finns flera andra kreativa näringar på plats, såsom retrobutiken Easy Living, Tillskärarakademin och designbyrån Shift Design & Strategy, säger Ulf Lindén, marknadsområdeschef på Platzer.