27 maj 2020
torsdag, 07 december 2017 12:31

Järfällahus byggstartar 132 bostäder i Jakobsberg

Skrivet av 
alt
Projektet Riddaren i Jakobsberg blir startskottet för en omfattande satsning på nya bostäder från Järfällahus.


Järfällahus har fått i uppdrag av ägaren, Järfälla kommun, att komma upp i en byggtakt på 300 nya bostäder om året. Nu närmar sig byggstarten för det första stora byggprojektet: Riddaren – ett hus med 132 lägenheter nära Riddarparken i centrala Jakobsberg. I mars 2018 tas första spadtaget. Det blir startskottet för det omfattande bostadsbyggande som Järfällahus planerar under de kommande åren. Byggkostnaden beräknas till cirka 300 Mkr.
    

– Upphandlingen är nu klar, den 6 december tecknade vi kontrakt med byggföretaget JSB, John Svensson Byggnadsfirma AB, säger Magnus Asp, affärsområdeschef nybyggnad på Järfällahus.
    

Inflyttningen i bostäderna sker i etapper, ett trapphus i taget från och med juli 2020. Om tidsplanen håller är huset helt inflyttat i oktober 2020. I den sista etappen ingår dessutom en förskola med fyra avdelningar.
    

– Det är glädjande att Järfällahus snart kan börja uppfylla sitt uppdrag om att förse kommunen med fler bostäder. Riddaren får ett attraktivt läge nära Jakobsbergs centrum med buss- och pendeltågstation samtidigt som det finns gott om grönytor runt omkring, säger Håkan Berg, tf vd för Järfällahus.