19 april 2024
fredag, 15 december 2017 11:32

Rikshem köper av Grön Bostad i Västerås

Skrivet av 
alt

Rikshem köper sjö- och centrumnära bostäder i Västerås.


Rikshem stärker sin position i Västerås och utökar beståndet med de tre bostadsfastigheterna Fyrtornet 1, Sjömärket 2 och Bommen 1 med totalt 257 lägenheter med närhet till Mälaren. Fastigheterna förvärvas från Grön Bostad och byggnaderna, uppförda av ByggVesta, är så kallade Egenvärmehus, ett beprövat koncept för att bygga energisnålt.
    

– Grön Bostad är glada att våra fina fastigheter i Västerås övertas av en välrenommerad och långsiktig fastighetsägare som Rikshem, säger Rickard Backlund, vd för Grön Bostad.
    

I ett samtal med Fastighetsaktien tillägger Backlund att den viktigaste orsaken till försäljningen är att det skulle dröja innan bolaget når en förvaltningsenhet om 1.000 bostäder på orten. Grön Bostad, som ägs till likadelar av AFA Fastigheter och ByggVesta, koncentrerar sig nu på sina fastigheter och förvaltningsenheter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Linköping.
    

För Rikshems del innebär affären att bolaget kommer upp i cirka 1.450 lägenheter i Västerås samtidigt som beståndet kompletteras nu med tre fastigheter uppförda 2011, 2013 och 2015. Den uthyrningsbara arean för de tre fastigheterna uppgår till 17.600 kvm och majoriteten av lägenheterna är tvåor och treor. Tillträde sker i slutet på februari.
    

– Västerås är en stark tillväxtkommun och har en av landets snabbast växande befolkning. Att förvärva hållbara hyresrätter från Grön Bostad går också helt i linje med Rikshems hållbarhetsfokus. Bostadsområden med blandade upplåtelseformer är betydelsefullt för en hållbar stadsutveckling och i området finns både hyresrätter och bostadsrätter, säger Fredrik Edlund, regionchef Mälardalen på Rikshem.