25 april 2024
fredag, 15 december 2017 14:24

Mikael Andersson till Humlegårdens ledning

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                           

Humlegården arbetar aktivt med finansieringen och har som ett led i detta utsett Mikael Andersson (bilden), bolagets finanschef, till medlem av företagsledningen.

 

Mikael Andersson tillträdde rollen som finanschef på Humlegården i november 2017. Han kommer närmast från en egen konsultverksamhet med fokus på finansfrågor, där Humlegården sedan februari 2016 har varit en av uppdragsgivarna. Han har även arbetat många år på Vasakronan, bland annat med ansvar för bolagets upplåning. Från och med den 1 januari 2018 kommer Mikael Andersson att ingå i Humlegårdens företagsledning.

 

Humlegården strävar efter en diversifierad finansieringsstruktur med olika kapitalkällor och samarbetspartners inom bank och kapitalmarknad. Flera viktiga steg har tagits inom området. I slutet av 2016 introducerades ett företagscertifikatprogram och i juni 2017 emitterades gröna obligationer under bolagets nyinrättade gröna ramverk och MTN-program, med ett rambelopp om 4000 mkr.

 

– Humlegården har en stark finansiell ställning och en effektiv finansiering har en central roll i vårt bolag, inte minst eftersom vi har ambitionen att vi ska fortsätta växa på ett lönsamt sätt. Utvecklingen av vår finansfunktion fortsätter och som ett led i detta tar Mikael Andersson plats i vår företagsledning, säger Anneli Jansson, vd för Humlegården Fastigheter.

 

Humlegården Fastigheter AB fokuserar på långsiktiga relationer och kvalitet för alla våra kunder. Vi strävar efter att ligga i framkant och kombinerar arkitektoniska värden med ett effektivt och nytänkande hållbarhetsarbete.