18 april 2024
måndag, 18 december 2017 16:47

Skanska utvecklar åt Länsförsäkringar i Limhamn

Skrivet av 
alt
Fasad mot Glasblåsaregatan i kv Cementen, Limhamns Sjöstad. Bild: Arkitektlaget

 

Skanska har tecknat avtal med Länsförsäkringar Skånes Fastighets AB om försäljningen av tre nya bostadskvarter med hyresrätter som ska uppföras i Limhamns Sjöstad, Malmö.

 

Skanska ska utveckla och bygga tre bostadskvarter i Limhamn, Malmö, med cirka 300 hyresrätter. Dessutom ska ett parkeringshus med cirka 480 p-platser samt 160 markparkeringar uppföras. Bostadsprojekten kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad nivå Silver. Affären är villkorad av bygglov och Skanska kommer att meddela storleken på köpeskillingen och byggkontrakt när alla villkor är uppfyllda.

 

– Skanska är stolta över att kunna fortsätta med utvecklingen av det attraktiva bostadsområdet Limhamns Sjöstad samt i och med denna affär kunna erbjuda ytterligare hyresrätter och en ökad service till området. Det känns väldigt roligt att kunna genomföra affären tillsammans med Länsförsäkringar Skåne, ett bolag som delar Skanska värderingar, bland annat inom säkerhet och miljö, säger Daniel Fex, affärsutvecklare, Skanska Sverige.

 

Projektet är placerat havsnära i Limhamn i Malmös sydvästra del. Under de senaste åren har Skanska tagit fram en detaljplan för området och de färdigutvecklade byggnaderna säljs nu till en långsiktig ägare och förvaltare.

 

– Vi känner stor glädje över att få vara med och utveckla ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden, Limhamns Sjöstad. Den starka samsyn och kompetens som finns i samarbetet med Skanska gör att vi kommer att kunna erbjuda våra kunder en livsmiljö som är trygg, hållbar och inspirerande, säger Eva Zdolsek, fastighetsutvecklingschef, Länsförsäkringar Skåne.

 

Byggstart är planerad till det andra kvartalet 2018 och projektet är planerat att färdigställs i etapper till och med det första kvartalet 2021.