18 december 2018
fredag, 22 december 2017 14:44

Peab köper mark i ny stadsdel i Upplands-Bro

Skrivet av 
alt
Peab ska bygga 700 bostäder i den nya stadsdelen Rankhus i Upplands-Bro. Bild: Arkitema

 

Peab Bostad förvärvar mark för bostadsbyggrätter i den nya stadsdelen Rankhus i Kungsängen, Upplands-Bro kommun. Förvärvet ger Peab möjlighet att utveckla och bygga totalt cirka 700 lägenheter för bostads- och hyresrätter.

 

Peab Bostad har tecknat avtal om att förvärva cirka 60.000 kvm bruttoarea bostadsbyggrätter av ABT Bolagen i stadsutvecklingsprojektet Rankhus, Kungsängen. Tillträde har skett per den 21 december 2017.

 

Förvärvet av byggrätterna ger Peab Bostad möjlighet att bygga flerbostadshus med totalt cirka 700 bostadsrätts- och hyreslägenheter i den nya stadsdelen.

 

– Vi är glada att medverka i utvecklingen av en ny stadsdel i Kungsängen. Med det här förvärvet stärker vi Peabs position på bostadsmarknaden i Stockholm-Mälardalsregionen, säger Peter Svensson, vd för Peab Bostad.

 

Rankhus i Kungsängen är ett stadsutvecklingsprojekt i Upplands-Bro kommun. Totalt planeras det i en första etapp för cirka 3.000 bostäder och ytor för skolor, förskolor, service, handel och idrott.

 

– Vi är övertygade om att Rankhus kommer att bli ett mycket attraktivt område att bo i genom bland annat närheten till naturen, goda kommunikationer samt skola och service i närområdet, säger Peter Svensson.

 

Kungsängen i Upplands-Bro kommun ingår i den expansiva Mälardalsregionen med närhet till Stockholm. Hela Rankhusområdet omfattar cirka 350 hektar mark och är tänkt att planläggas och byggas ut i flera etapper.