18 december 2018
onsdag, 10 januari 2018 17:56

Northern Horizons i affär om vårdhem för 985 Mkr

Skrivet av 
alt
Michael Schönach, Fund Manager, Nordic Horizon, och Stefan Attefall, ny medlem investeringsutskottet för fonden Nordic Aged Care Fund (NACF).

 

Northern Horizons fond Nordic Aged Care Fund (NACF), tecknade under det fjärde kvartalet ifjol avtal att i separata transaktioner köpa totalt nio vårdhem i Sverige och Finland. Fastigheterna ligger i Stockholms och Göteborgs storstadsområden samt i Helsingfors och i andra städer i södra Finland och transaktionerna kommer att slutföras under 2018 och 2019. Värdet av projekten uppgår till 100 MEUR (cirka 985 Mkr), vilket innebär att fondens totala tecknade avtal uppgår till 248 MEUR (2.438 Mkr).

 

– Vi är nöjda med samarbetet med utvecklare och operatörer, och vi strävar efter att teckna överenskommelser för ytterligare 100 MEUR under de kommande tre till sex månaderna, säger Michael Schönach, fondförvaltare Northern Horizon.

 

Efter att ha fått ytterligare en europeisk institutionell investerare närmar sig fonden sitt mål ett eget kapital om 250 MEUR och enligt Schönach är målet att göra en slutlig stängning av fonden i början av året med ett eget kapital någonstans mellan 250 och 300 MEUR. Fondens ursprungliga mål vad gäller portföljvolym är 500 MEUR.

 

I slutet av förra året rekryterades även Stefan Attefall till NACF:s investeringsutskott. Attefall var Sveriges bostads- och förvaltningsminister från 2010 till 2014 och han har också varit riksdagsledamot under nära 20 år. Attefall kompletterar Northern Horizons befintliga svenska team som leds av Christopher af Trampe och av Per-Håkan Westin som Senior Advisor.