18 december 2018
fredag, 12 januari 2018 14:29

Heimstaden köper bostäder i Köpenhamn för 1,2 Mdr

Skrivet av 
alt
Fastigheten på vid August Schades Plads, Amager, omfattar cirka 16.000 kvm och 173 bostäder i storlekar om 1 till 6 rum och kök.

 

alt

Fastigheten i Kløverbladsparken, Valby, omfattar 11.000 kvm och 102 bostäder i storlekar mellan 60 och 175 kvm.

 

Heimstaden har, genom sitt danska dotterbolag Heimstaden Danmark A/S, ingått avtal att förvärva två bostadsfastigheter i Köpenhamn av pensionsbolaget AP Pension.

 

Fastigheten Schades Have, färdigställd i slutet av 2017, ligger vid August Schades Plads på Amager. I området Valby ligger den, precis färdigställda, fastigheten Klöverbladsparken på Carl Jacobsens vej. Totalt omfattar affären 275 lägenheter, 4 kommersiella enheter och 170 parkeringsplatser.

 

Total yta uppgår till cirka 27.000 kvm och transaktionsvärdet uppgår till cirka 900 miljoner DKK, cirka 1,19 Mdr kr. Transaktionen sker genom förvärv av bolag och finansieras med egen kassa samt med pantsäkrade långfristiga lån från AP Pension. Tillträde är planerat till den 1 februari 2018.

 

– Det är glädjande att vi kan fortsätta förvärva och erbjuda centrala, attraktiva bostäder i stadsdelar där vi redan är etablerade. Dessa två nyproducerade fastigheter, i för Heimstaden välkända Valby och Amager, är ett bra tillskott till vår Köpenhamnsportfölj. Stabila uthyrningsfastigheter av hög kvalitet och i bra centrala lägen är helt i linje med vår strategi. Det har varit en enkel och snabb process med AP Pension och vi ser fram emot fortsatt samarbete i framtiden, säger Magnus Nordholm, vice vd för Heimstaden.

 

Administrerande direktör för AP Pensions fastighetsbolag AP Ejendomme, Peter Olsson, är också nöjd med avtalet. Han säger:

– Vi har en filosofi i AP Pension om att utveckla attraktiva och välskötta bostäder till förmån för området och invånarna, samtidigt som våra kunder får en solid avkastning. De två bostadsfastigheterna i Amager och Valby är ett bra exempel på detta och med denna affär har vi lyckats skapa en bra vinst för våra kunder. Det är på alla sätt riktigt bra.

 

Gorrissen Federspiel har varit Heimstadens rådgivare i affären och Accura har varit AP Pensions rådgivare.