25 april 2024
måndag, 15 januari 2018 14:25

Göteborg kan få nytt hotell i Gamlestaden

Skrivet av 
alt
Gamlestaden i Göteborg kommer att genomgå stora förändringar de närmaste åren. I centrum finns byggrätt för ett hotell. Illustration: White/Göteborgs stad

 

Ett nytt hotell på tiovåningar. Det kan bli verklighet i Gamlestaden, som nu genomgår en stor förvandling. Försäljningen av byggrätten för hotellet, som riktar sig till intresserade byggaktörer, har nu lagts ut på Göteborgs stads hemsida.

 

Det nya hotellet kommer att bli granne med resecentrum och kontor som nu byggs vid Gamlestads torg och kommer att stå klart 2018.

 

– Det finns ett stort behov av hotellrum i Göteborg. Under tiden januari till oktober hade vi en genomsnittlig beläggning på nästan 70 procent, vilket är bättre än både Stockholm och Malmö. Det betyder att det i praktiken är fullbelagt till stora delar, eftersom beläggningen varierar över veckans dagar, säger Stefan Gadd,  presschef på Göteborg & Co.

 

Hans bedömning av situationen för hotellnäringen delas av Business Region Göteborg.

 

– Gamlestaden är ett mycket intressant och strategiskt läge för etableringar. Området har stor potential med närheten till city och goda kommunikationer. Vi bedömer att marknaden för nya hotelletableringar är god, säger Andreas Göthberg, Business Region Göteborgs etableringsavdelning.