18 januari 2019
onsdag, 17 januari 2018 11:58

Cushwake största transaktionsrådgivaren 2017

Skrivet av 
alt
Cushman & Wakefield var den största transaktionsrådgivaren i Sverige ifjol och med verkade i 17 procent av de affärer som översteg 40 Mkr. Övriga större rådgivare var Catella (15,6%), CBRE (14,5%), Brunswick (13,8%), JLL (11,7%), Pangea (7,3%) och NAI Svefa (3,1%). Källa: Datscha


Under 2017 var Cushman & Wakefields (Cushwake) Capital Markets-team Sveriges största säljrådgivare med en marknadsandel om 17,0 procent för  transaktioner på över 40 Mkr.
    

Några exempel på genomförda transaktioner under året var Starwoods försäljning av Bromma Blocks till CBRE GIP, försäljning av två kontorsfastigheter i Stockholm CBD på uppdrag av Mengus, Swedavias försäljning av Comfort Hotel Arlanda samt Klöverns försäljning av KappAhls logistikanläggning i Mölndal till Arctic.
    

– Det är mycket tillfredsställande och glädjande att vi har lyckats att ta tätpositionen på den svenska marknaden. Konkurrensen är hård och vi kommer fortsätta att arbeta för att ytterligare stärka vår position på marknaden. Vi har under året gjort ett antal betydelsefulla rekryteringar till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har en stark pipeline med uppdrag och ser fram emot ett spännande 2018, säger Anders Nordvall, Head of Capital Markets, Cushman & Wakefield i Sverige.