18 januari 2019
onsdag, 07 februari 2018 12:03

Atrium Ljungberg storsatsar på laddplatser

Skrivet av 
alt
Med hjälp av Eways räknar Atrium Ljungberg installera runt 1.000 laddplatser för elbilar i år.


Som ett led i arbetet med hållbar stadsutveckling genomför Atrium Ljungberg en storsatsning på laddplatser för elbilar i sitt fastighetsbestånd. Målsättningen är att under år 2018 installera 1.000 laddplatser vid sina kontorsfastigheter och handelsplatser.
    

– Vi ska stötta miljömedvetna hyresgäster och kunder i deras hållbarhetsarbete. Vi ser behovet av att installera betydligt fler laddplatser än de vi har idag och vi har därför arbetat fram en tydlig samordnad strategi och vision för detta. Ett samarbetsavtal har tecknats med Eways som kommer att vara operatör och hjälpa oss att sköta anläggningarna, båda energieffektivt och kostnadsmedvetet, säger Jonas Törnell, inköpsansvarig på Atrium Ljungberg.
    

Ifjol fick Atrium Ljungberg klartecken från Naturvårdsverkets Klimatkliv för 670 laddplatser, bland annat i Sickla, Liljeholmen, Kista och Sundbyberg. Laddningsplatserna kommer att installeras inom kort, både i kontorsgarage och på handelsplatser. Den första anläggningen i Kista är redan driftsatt med 62 laddningsuttag. Dessa nyttjas främst av Atea som är Atrium Ljungbergs största hyresgäst i Kista och som dessutom har ett starkt hållbarhetsfokus.
    

– Vår ambition är att hela tiden ligga före kundernas behov. Vi ska erbjuda alla kunder som vill verka hållbart och miljösmart bra och effektiva lösningar till vettiga priser, säger William Wetterholm, Atrium Ljungbergs marknadsområdeschef för Kista och Sundbyberg.