20 april 2024
torsdag, 08 februari 2018 12:15

BSK och Veidekke utvecklar ny stadsdel i Solna

Skrivet av 
alt
BSK Arkitekter och Veidekke utformar en ny stadsdel i Solna med 23.000 kvm kontor och drygt 600 bostäder.


BSK Arkitekter har tillsammans med Veidekke presenterat ett förslag till utveckling av Solna och får nu uppdraget att utforma en ny stadsdel i Hagalund med 23.000 kvm kontor och drygt 600 bostäder vid den nya tunnelbanestationen.
    

– Vårt förslag ger ett nytt, grönskande stadsrum med innovativt utformade byggnader som gör det möjligt att dela resurser och kunskap. Det här ska bli en miljö som verkligen inspirerar till möten och samarbete. Vi ser fram emot att tillsammans med Veidekke och Solna stad ta arbetet vidare i ett kompetent, engagerat team, säger Lise-Lott Söderlund, chefsarkitekt på BSK Arkitekter.
    

Arbetet med detaljplanen inleds omgående och omfattar kontorshus samt tre hela bostadskvarter med butiker i gatuplan uppförda i direkt anslutning till den nya tunnelbanestationen Hagalund som förbinder T-Centralen med Arenastaden och Barkarby.

 

Kontorshuset kommer att följa klassicficeringskraven enligt WELL-certifiering, en ny certifiering för hälsa och välbefinnande i arbetslivet. Miljöcertifieringar som BREEAM Excellent eller Miljöbyggnad Guld ska ligga till grund för byggnadens utformning. Kontorshuset beräknas stå färdigt 2022 och den första etappen bostäder ska vara inflyttningsklara 2024, då även tunnelbanan invigs.