19 april 2024
måndag, 19 februari 2018 16:36

Riksbyggen köper Agenta Förvaltning i Stockholm

Skrivet av 
alt
Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare som fram till dags datum förvaltar cirka 200.000 bostadsrätter i 3.629 bostadsrättsföreningar.

 

Riksbyggen förvärvar Agenta Förvaltning AB och utökar sin redan omfattande verksamhet inom affärsområdet fastighetsförvaltning. Agenta Förvaltning AB, med säte i Östersund, förvaltar cirka 450 bostadsrättsföreningar varav cirka 95 procent av dessa finns i Stockholm.

 

Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare som fram till dags datum förvaltar cirka 200.000 bostadsrätter i 3.629 bostadsrättsföreningar samt ett stort antal hyresrätter och kommersiella/offentliga lokaler. Under 2017 förvärvade Riksbyggen ISS Fastighetsägare och Storsjö Förvaltning. Nu växer verksamheten ytterligare.

 

– Vi är mycket glada över förvärvet av Agenta Förvaltning AB som passar mycket bra in i Riksbyggens befintliga verksamhet. Inom Riksbyggen har vi ett långsiktigt perspektiv och stort fokus på hållbarhetsfrågor inom vår fastighetsförvaltning och förvärvet innebär att vi får en rejäl förstärkning av vår position på Stockholmsmarknaden, säger Eric Stuart, chef för Riksbyggens affärsområde Fastighetsförvaltning.

Agenta Förvaltning AB har sitt huvudkontor i Östersund och verksamheten är i första hand koncentrerad till ekonomisk förvaltning. Sammanlagt har Agenta Förvaltning AB 40 anställda och omsätter 31 Mkr. Agenta Förvaltning AB kommer att drivas som ett dotterbolag till Riksbyggen.

 

– Agenta Förvaltning AB är en mycket kompetent organisation med många duktiga medarbetare och förvärvet är en viktig del av i Riksbyggens fortsatta arbete med att växa inom området fastighetsförvaltning, säger Eric Stuart.

 

– Vi är glada över att få tillhöra en stor och professionell organisation inom fastighetsförvaltning och tror att vår goda och personliga service i kombination med Riksbyggens resurser och långsiktighet kommer att innebära ett stort värde för personal och kunder, både befintliga och nya, säger Tom Pripp, vd på Agenta Förvaltning.

 

– Vi är också nöjda med att vi får fortsätta att utveckla verksamheten här i Östersund med den fina kompetens och arbetssätt som byggts upp här, fortsätter Tom Pripp.

 

Riksbyggen har ända sedan starten 1940 både producerat nya bostäder och tagit hand om fastighetsförvaltningen. Av de 3.629 bostadsrättföreningarna som Riksbyggen förvaltar är 1.645 andelsägande föreningar. Dessa äger cirka 50 procent av Riksbyggen, vilket innebär att Riksbyggens kunder ofta också är Riksbyggens ägare.

 

Catella Corporate Finance och DLA Piper har agerat rådgivare till Riksbyggen i transaktionen.