24 april 2024
tisdag, 20 februari 2018 17:10

Skanska bygger vårdboende i Malmö

Skrivet av 
alt
Perspektivbild, kv Sjösättningen, Västra Hamnen i Malmö. Illustration: Skanska

 

Malmö stads tekniska nämnd sade idag  ja till försäljning av fastigheten Malmö Sjösättningen 1 i Västra Hamnen till Skanska.

 

Till byggprojektet, som omfattar vårdboende, förskola och lokaler hör en social agenda som ska ge praktikplatser, koppling till undervisning för elever i Rosengårdsskolan och lokaler för Yalla Trappans verksamhet.

 

– Tillsammans med Skanska försöker vi nu implementera social hållbarhet som en naturlig del av exploateringsprocessen. Det handlar om att bryta barriärer, för oss är det också ett sätt att testa hur vi kan utveckla vårt arbete. Social hållbarhet är allas ansvar, säger Sven Gustafsson, enhetschef på fastighetskontorets projektenhet.

 

Den planerade byggnaden för vårdboendet blir cirka 5.450 kvm bruttoarea, medan förskolan för 120 barn blir 1.800 kvm BTA och verksamhetslokalerna blir cirka 130 kvm.

 

Försäljningen av fastigheten ska följas av två bostadsprojekt inom samma kvarter som också omfattas av den sociala agendan. Arbetet med att integrera social hållbarhet inom stadsutveckling utgår från Malmökommissionens rekommendationer.