20 april 2024
onsdag, 21 februari 2018 13:01

FastPartner justerar sina finansiella mål

Skrivet av 
alt
Sven-Olof Johansson, vd för FastPartner.


FastPartner har fastställt sina finansiella mål, vilket innebär att avkastningen på eget kapital under en femårsperiod ska uppgå till minst 15 procent per år (oförändrat mål) och att förvaltningsresultatet per stamaktie ska öka med 10 procent per år (nytt mål). Avkastningen på eget kapital under den senaste femårsperioden har i genomsnitt uppgått till 21,5 procent, medan avkastningen på eget kapital i snitt ökat med 22,3 procent. Vidare är det bolagets mål att i slutet av år 2020 uppnå ett på årsbasis rullande förvaltningsresultat om 950 Mkr. Vid utgången av år 2017 uppgick det rullande förvaltningsresultatet till cirka 725 Mkr.
    

FastPartner har även uppdaterat sin finanspolicy och fastställt att nedan bör uppfyllas:

 

  • Räntetäckningsgrad skall överstiga 2,0 ggr.
  • Nettobelåningsgraden skall understiga 60 procent.
  • Nettoskuld i förhållande till EBITDA skall understiga 10 ggr.

 

Räntetäckningsgraden har i snitt uppgått till 3,1 ggr under den senaste femårsperioden. Vid utgången av år 2017 uppgick den till 4,0 ggr.

 

Nettobelåningsgraden har under samma period i snitt uppgått till 59,0 procent och var 51,8 procent vid det senaste årsskiftet.
    

Nettoskuld i förhållande till EBITDA har i snitt uppgått till 8,3 ggr under den senaste femårsperioden och uppgick vid årsskiftet till 8,6 ggr.
    

FastPartners utdelningspolicy är oförändrad vilket innebär att utdelningen till stamaktieägarna skall uppgå till minst en tredjedel av resultatet före skatt och orealiserade värdeförändringar.