18 april 2024
onsdag, 21 februari 2018 13:48

Nordic PM förvaltar åt Offentliga Hus

Skrivet av 
alt
Fastigheterna Ättehögen 4 i Jönköping och Mätaren 11 i Umeå är två av de drygt 160 fastigheter som Nordic PM ska förvalta för Offentliga Hus räkning.


Nordic PM får ansvar för förvaltningen av den portfölj om drygt 160 fastigheter som Offentliga Hus förvärvar från Svevia. I samband med detta rekryterar Nordic PM tio nya medarbetare till tre nya lokalkontor; i Jönköping, Borlänge och Umeå.
    

Fastigheterna utgörs huvudsakligen av vägstationer med uppställningsytor, industri- och lagerlokaler och är lokaliserade över hela landet, från Skåne i söder till Riksgränsen i norr. Totalt ingår 290 hektar mark och en lokalyta om 178.000 kvm. Offentliga Hus och Svevia har för avsikt att etablera ett långsiktigt samarbete och Svevia kommer även fortsättningsvis att nyttja fastigheterna för sin kärnverksamhet och vara den dominerande hyresgästen.
    

Nordic PM:s uppdrag beräknas starta i samband med Offentliga Hus tillträde av fastigheterna i början av årets andra kvartal.
    

– Det är fantastiskt roligt att vi får dessa förträffliga möjligheter att växa ytterligare, och vi ser verkligen fram emot att börja arbeta med uppdraget och våra nya kollegor. Då flera av fastigheterna i beståndet utgörs av utvecklingsfastigheter ser vi även fram emot att bidra med kompetens genom att leda utvecklings- och förädlingsprocesserna av dessa, säger Joakim Orthén, vd, Nordic PM.