5 maj 2024
fredag, 23 februari 2018 13:50

Diös hyr ut till Datscha i Luleå

Skrivet av 
alt
I Diös fastighet Pelikanen 6 i centrala Luleå etablerar Datscha ett utvecklingskontor.


Datscha gör sin första etablering utanför storstäderna. Detta sker i Luleå i lokaler som ägs av Diös. I samband med detta rekryterar företaget Gustav Nordin, som har i uppgift att bygga upp teamet i Luleå. Nordin kommer närmast från IT-bolaget Acino.  
    

Datscha flyttar in på översta våningen på Varvsgatan med utsikt över Södra Hamnen. Diös färdigställer just nu lokalerna för inflyttning till sommaren.
    

– Det är fantastiskt roligt att kunna möjliggöra att Datscha etablerar sig i våra lokaler mitt i centrala Luleå. Lokalerna har en stor terrass och utsikt över Södra Hamnplanen. Nya företagsetableringar ligger helt i linje med vår strategi om stadsutveckling och vi ser mycket fram emot Datschas inflytt i början av sommaren, säger Erik Wallström, förvaltare, Diös Luleå.
    

– Vi är mycket nöjda att vi med Diös hjälp kunnat hitta en så kreativ och dynamisk lokal i Luleå. För oss var det viktigt att hitta rätt läge och lokal då det är avgörande pusselbitar när vi nu skapar Datscha DevNest:Luleå. Det blir vårt nya utvecklingscenter för att kunna fortsätta att ligga i den absoluta framkanten för framtidens molnbaserade lösningar för fastighetsinformation och fastighetsanalys säger Gustav Nordin.