19 april 2024
måndag, 26 februari 2018 13:42

EM bygger 211 hyresrätter i Norra Djurgårdsstaden

Skrivet av 
alt
I kvarteret Backåkra uppför nu Einar Mattsson 81 hyresrätter, vilka nu börjar att hyras ut via Bostadsförmedingen i Stockholm.

alt
Einar Mattsson bygger nu även 130 hyresrätter i kvarteret Koppången som är en del av etappen Brofästet i Norra Djurgårdsstaden.

 

Totalt bygger nu Einar Mattsson 211 hyresrätter i Norra Djurgårdsstaden.


I kvarteret Backåkra bygger Einar Mattsson cirka 81 hyresrätter i kvarteret Backåkra som är en del av etappen Brofästet i Norra Djurgårdsstaden. Nu hyrs även den första etappen ut av Einar Mattssons lägenheter i kvarteret Backåkra. Lägenheterna ligger på Bobergsgatan.

 

De cirka 81 hyresrätterna tilldelades Einar Mattsson i september 2012 och är ett led i bolagets satsning på nyproduktion av hyresrätter. Startskottet för Backåkra gick i mars 2017 och de första kunderna beräknas kunna flytta in innan sommaren 2018. Lägenheterna hyrs nu via Bostadsförmedingen i Stockholm.

 

Fastigheterna, som utvecklats för egen förvaltning, är även byggda av Einar Mattsson, och lägenheterna är energieffektiva och projekterade för ”Miljöbyggnad guld”. Bland annat används solceller på taket, bergvärme och avloppsvärmeväxlare för att minska klimatpåverkan.

 

De boende kommer bland annat ha tillgång till en gemensam stor grönyta på taket med möjlighet att odla. Fler cykelparkeringar än vanligt erbjuds också, då ett regionalt cykel- och pendlingsstråk finns planerat för området i Stockholm stads cykelplan. 

 

Brofästet ligger vid Husarviken i Hjorthagen och är beläget inom det kulturhistoriskt intressanta gasverksområdet, där det förutom bostäder planeras för kulturverksamhet och skulpturpark. Husens arkitektur är anpassad för att samspela med omgivningen både i materialval och i funktion.

 

Einar Mattsson bygger nu även 130 hyresrätter i kvarteret Koppången som är en del av etappen Brofästet i Norra Djurgårdsstaden. De cirka 130 hyresrätterna tilldelades Einar Mattsson i juni 2014 och är ett led i bolagets satsning på nyproduktion av hyresrätter. Startskottet för Koppången gick i september 2017 och de första kunderna beräknas kunna flytta in 2019.