19 april 2024
måndag, 26 mars 2018 16:37

Scheiwiller Svensson ritar förskola i Orminge

Skrivet av 
alt
Flygvy förskola Orminge. Platsens potential utnyttjas för att skapa en lekfull miljö för barn.

 

Scheiwiller Svensson Arkitektkontor har fått i uppdrag av Kungsvåningen Förvaltning AB att rita en förskola i det kommande Nybackakvarteret i Orminge, Nacka. I samma område har Scheiwiller Svensson åt samma kund ritat fem bostadshus med sammanlagt 109 hyreslägenheter i fem till sex våningsplan. Förskolan ligger försiktigt insmugen i bostadshuset närmast parken, en lugn miljö långt från trafiken. Byggstart beräknas ske i september.

 

– Vi utnyttjar variationen och höjdskillnaderna i grönområdet och gör förskolan till en naturlig del av parken. Det finns en spännande rumslighet i den skiftande miljön kring förskolan som vi tar till vara och förstärker i utformningen. Det kommer att bli roliga omgivningar för barnen, säger Lena Sjöberg Nilsson, arkitekt på Scheiwiller Svensson.

 

Förskolan ligger i souterräng i ljust läge i sydväst. Ytan är 1.000 kvm och det finns plats för 80 till 100 barn. Inomhusmiljön smälter ihop med utomhusmiljön i en öppen lösning med fönster från golv till tak och mycket naturmaterial som trä, betong och stål.