17 maj 2024
tisdag, 27 mars 2018 13:12

CBRE säljer till AXA i Helsingfors

Skrivet av 
alt
AXA investerar i handel och kontor i centrala Helsingfors för en av sina kunder.


CBRE Global Investors har framgångsrikt genomfört försäljningen av innerstadskvarteret Kluuvi i centrala Helsingfors till AXA IM – Real Assets.
    

Affären, som AXA genomför  i samarbete med Cavendo på uppdrag av en av sina kunder, omfattar fem byggnader om totalt 18.600 kvm, varav 10.300 kvm är detaljhandel och 6.800 kvm är kontorsytor samt cirka 110 p-platser. CBRE köpte Kluuvi 2007 på uppdrag av CBRE Nordic Property Fund, en fond som lanserades 2006. Under de senaste åren har fastigheten renoverats både invändigt och utvändigt.
    

I ett pressmeddelande säger Fredrik Söderlund, Country Head, Nordics på AXA IM – Real Assets, att förvärvet visar AXAs förtroende för den nordiska fastighetsmarknaden, vilken fortsätter att erbjuda attraktiva investeringsmöjligheter över ett alltmer brett spektrum av tillgångsklasser. När det gäller den aktuella fastigheten framhåller han att Kluuvis läge är i ett av Helsingfors mest eftertraktade område för detaljhandel och kontor. Det ger, tillsammans med områdets starka ekonomi, AXA möjlighet att förbättra både intäkter och värde genom kapitalförvaltning.