26 mars 2019
onsdag, 28 mars 2018 14:42

Atrium Ljungberg hyr ut 5.100 kvm i Glashuset

Skrivet av 
alt
Glashuset vid Slussen är en av Atrium Ljungbergs mest attraktiva kontorsfastigheter.

 

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med co-workingaktören Convendum om dryga 5.100 kvm i karaktäristiska Glashuset vid Slussen i Stockholm. Convendum finns på flera platser i Stockholms innerstad samt i Göteborg och dess konceptet bygger på medlemskap som ger tillgång till arbetsplatser, konferensmöjligheter och service i A-lägen i respektive stad. Kontraktet i Glashuset är på tio år och inflyttning beräknas ske senast april 2019.

 

Glashuset är en av Stockholms mest kända byggnader belägen precis vid Stockholms inlopp. Läget innanför tullarna i kombination med närheten till en av Stockholms största knutpunkter. Här finns sedan tidigare hyresgäster såsom Tengbom, Wingårdhs, Ecster, Proventus och HiQ.

 

– Vi är väldigt glada att ett så spännande företag som Convendum väljer att flytta till Glashuset. Konceptet är ett starkt komplement till vårt utbud av moderna kontorslösningar, säger Petter Klingofström, Senior Leasing Advisor, Atrium Ljungberg.

 

Hyresavtalet med Convendum är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.