27 april 2024
torsdag, 29 mars 2018 12:31

RIM, Premico och MSREI köper 1.594 finska bostäder

Skrivet av 
alt
Den förvärvade portföljen med 1.594 lägenheter ligger i tillväxtområden som Vanda, Porvoo, Tammerfors, Jyväskylä och Åbo.

 

RIM och Premico investerar via ett joint venture, tillsammans med en fastighetsfond som förvaltas av Morgan Stanley Real Estate (MSREI), i en portfölj av 40 bostadsfastigheter i Finland med 1.594 lägenheter i 15 tillväxtorter. Säljare är Kojamo och köpeskillingen uppgår till 97 MEUR, cirka 987 Mkr. Köpeskillingen överstiger fastigheternas verkliga värde, enligt Kojamos bokslut, med cirka 5 MEUR.

 

Premico och RIM kommer att ansvara för investeringsförvaltningen, medan Premico Management Oy kommer att ansvara för fastighetsförvaltningen.

 

Portföljen av bostadsfastigheter ligger i tillväxtområden, bland annat Vanda, Porvoo, Tammerfors, Jyväskylä och Åbo. Tillträdet sker i slutet av april.

 

– Vi är glada att komma in på den nordiska marknaden genom förvärvet av denna stora bostadsportfölj, säger Ulf Pleschiutschnig, CEO på Morgan Stanley.

 

Han fortsätter:

– Vi ser fram emot att aktivt arbeta med tillgångarna tillsammans med RIM och Premico. MSREI förväntar sig en fortsatt expansion i regionen.

 

Parterna avser att aktivt arbeta med portföljen, med renoveringar och uppgraderingar till tillgångarna. RIM och Premico kommer gemensamt att driva portföljens investeringar och kapitalförvaltning.

 

David Renger, CEO för Renger Investment Management, säger:

– RIM och Premico har gemensamt utvecklat investeringsstrategier för den finländska bostadsfastighetssektorn. Vi är glada över att vi genomför vår första gemensamma investering i nära samarbete med MSREI i en portfölj av tillgångar där vi kan leverera en aktiv förvaltningsstrategi.

 

– Finland är för närvarande en av de mest intressanta investeringsmarknaderna i Europa och vi är glada att MSREI kommer in på den finska marknaden genom sina fonder och vi avser fortsätta att öka sin närvaro i Finland. Samarbetet med MSREI och RIM öppnar nya möjligheter att utveckla vår verksamhet och det är vi naturligtvis glada över, säger Janne Vaula, vd för Premico Group Oy.

 

Advium Corporate Finance agerade som leverantörens affärsrådgivare och Borenius var juridisk rådgivare för köparen.