24 mars 2019
torsdag, 29 mars 2018 15:35

Dyraste lägenheten i Karlatornet såld för 66 Mkr

Skrivet av 
alt
Karlatornet, som har ritats av den amerikanska arkitektbyrån Skidmore, Owings & Merrill (SOM), ska stå klart 2021.

 

alt

Illustration av en topplägenhet i Karlatornet.

 

Karlastaden Utveckling AB – ett joint venture mellan Serneke och NREP – meddelar att priset på den största lägenheten i sydväst högst upp i Karlatornet i Göteborg blev drygt 66 Mkr. Bostaden om 370 kvm på cirka 240 meters höjd sträcker sig över fyra våningar och är bland annat utrustade med två privata takterrasser om totalt 115 kvm, utomhuspool,  internhiss, vinterträdgård och privat garage i garaget.

 

Bostäderna i Karlatornet fyra översta våningsplan upplåts med äganderätt. Det blir som att äga en villa, uppe i luften. Istället för att betala en månadsavgift till en bostadsrättsförening ingår bostaden i en samfällighet, vilket innebär en betydligt lägre månadskostnad.

 

– Det är kanske svårt att riktigt förstå för en utomstående, men det här är bostäder som knappt har sin motsvarighet i New York, Hong Kong eller Tokyo. Vare sig du köper en etta på 36 kvm eller en ”sky-villa” på 370 kvm kommer du att tappa hakan varje gång du kommer hem, säger Niklas Berntzon, fastighetsmäklare på Eklund Stockholm New York.

 

Intresset för Karlatornet har varit stort redan från försäljningsstarten i juni 2016 och cirka 80 procent av lägenheterna är nu sålda. Karlatornet kommer med sina 245 meter och 73 våningar att bli Nordens högsta byggnad. I boendet ingår bland annat tillgång till service och faciliteter i det intilliggande hotellet, som Nordic Choice i höstas tecknade hyresavtal på.

 

– Tack vare den stora spridningen på storlekar och prisnivåer har människor i olika åldrar och med olika bakgrund kunnat hitta sitt drömboende i Karlatornet. Majoriteten av de som köpt bor i eller omkring Göteborg och gillar hela konceptet med Karlatornet och Karlastaden. Denna typ av boende saknas i Göteborg och det är tydligt att det finns en efterfrågan, säger Andreas Lindelöf, tf vd på Karlastaden Utveckling.