26 april 2024
torsdag, 05 april 2018 15:52

Grosvenor köper Lidingö Centrum

Skrivet av 
alt
Lidingö Centrum, om 20.000 kvm, får ny ägare.

 

Grosvenor Europe har köpt Lidingö Centrum i Stockholm av Rockspring. Centumet omfattar cirka 20.000 kvm och har 42 hyresgäster med Coop, Systembolaget, HM, Dressmann och Lindex som ankare. I fastigheten finns även kontor, gym, polisstation samt läkar- och tandläkarmottagningar. Rådgivare till Grosvenor i affären var Allié Law, Cederquist, Gardiner & Theobald och KPMG, medan Rockspring rådgavs av JLL.

 

– Sverige är en av de mest intressanta fastighetsmarknaderna i Europa och erbjuder fortsatt goda tillväxtutsikter. Vi ser stor potential i detaljhandelsledda köpcentrum i Stockholmsregionen, särskilt där det finns möjlighet att öka värdet genom en satsning på upplevelser eller genom bostadsutveckling, säger James Raynor, Chief Executive, Grosvenor Europe.

 

Förvärvet är Grosvenor Europes sjätte förvärv av köpcentrum i Sverige och den första affären där bolaget blir ensam ägare. Sedan tidigare är bolaget ägare i Skärholmens Centrum, Burlöv Center, Haninge Centrum, Väsby Centrum och Bålsta Centrum