26 mars 2019
fredag, 13 april 2018 15:33

Krook & Tjäder ritar stort hotell i Köpenhamn

Skrivet av 
alt
Petter Stordalen och hans bolag Strawberry ska bygga ett nytt Comfort-hotell med drygt 600 rum på Köpenhamns flygplats Kastrup.

 

Arkitekterna Krook & Tjäder är engagerat i ett av Danmarks största hotellprojekt. Tillsammans med beställaren Petter Stordalen och hans bolag Strawberry tar arkitektkontoret fram ett nytt Comfort-hotell på Köpenhamns flygplats Kastrup. Hotellet kommer att ha kapacitet för konferenser i storformat med tusentals åhörare i en anläggning som även rymmer drygt 600 hotellrum, restaurang och underjordiskt parkeringsgarage.

 

– Vi skapar en samlingsplats i Öresundsregionens centrum, vilket bidrar till att flygplatsen blir mer som en egen stadsdel i dronningens by, menar Tobias Magnesjö, kontorschef och uppdragsansvarig arkitekt under projektets tidiga fas.

Han fortsätter:
– Byggnaden har vuxit fram i nära dialog mellan flygplatsen, vårt team på Krook och Tjäder i Malmö, entreprenören och byggherren samt Tårnby kommun. Vi är stolta över resultatet som blir ett stadigt landmärke i det flacka landskapet i Öresundsregionen.

 

I det fortsatta arbetet samarbetar Krook & Tjäder med Kullegaard A/S. Hotellet kommer ligga alldeles bredvid Clarionhotellet vid Terminal 3. Byggnationen påbörjas under februari 2018 och invigningen är beräknad till 2020. Entreprenör är HENT A/S.