Skriv ut denna sida
onsdag, 18 april 2018 10:59

Humlegården i nya avtal på Blasieholmen

Skrivet av 
alt
Fastigheten Käpplingeholmen 3 på Nybrokajen i Stockholm blir ny adress för Handelsbanken. Fastigheten uppfördes år 1880-81. Fotograf: Gustav Kaiser


Intresset för Humlegårdens kontorslokaler är mycket stort. Under årets första kvartal har ett flertal avtal träffats och stora omförhandlingar har ägt rum. Bland de nya företagen som välkomnas hör bland annat Amrop AB, Handelsbanken samt Wallin & Partners, som samtliga valt att etablera sig i Humlegårdens fastigheter på Blasieholmen.
    

På Blasieholmsgatan 3, i en fastighet med anor från 1890-talet, har advokatbyrån Wallin & Partners tillträtt sina nya lokaler om 350 kvm och ett konsultföretag har etablerat ett kontor om 475 kvm. I fastigheten intill, på Blasieholmsgatan 5, tillträder chefsrekryteringsföretaget Amrop AB sina nya lokaler den 1 juni. Lokalerna omfattar cirka 400 kvm. I kvarteret äger Humlegården även en fastighet på Nybrokajen 5, där Handelsbanken har valt att teckna avtal avseende lokaler om 445 kvm.
    

– Vi ser ett stort intresse för våra lokaler och läget på Blasieholmen är särskilt attraktivt då det kombinerar närheten till vatten och grönska med ett centralt läge. En gemensam nämnare för de nya hyresgästerna är att de alla ser lokalen och läget som en viktig faktor, både i mötet med kunder och partners men även för att attrahera talang, säger Peter Lind, fastighetschef på Humlegården.

Senaste från Redaktionen