18 april 2024
torsdag, 19 april 2018 11:26

Regio ökade till 5 Mdr

Skrivet av 
alt
Eric Bergström, vd Fastighets AB Regio.


Hittills i år har Fastighets AB Regio i tre separata affärer köpt tre kontors- och handelsfastigheter med en uthyrbar area om totalt cirka 35.000 kvm. Två av fastigheterna är belägna i Göteborgs ytterområden och den tredje i handelsområdet Överby i Trollhättan. Till följd av förvärven passerar Regios portfölj ett fastighetsvärde om 5 Mdr kr, vilket är fördelat på ett femtiotal fastigheter om totalt cirka 304.000 kvm.
    

Igår rapporterade Fastighetsaktien att Regio har köpt en kontorsfastighet av Platzer i Långedrag, knappt sju kilometer utanför centrala Göteborg. Regio har även förvärvat en kontors- och lagerfastighet om 5.800 kvm i företagsområdet Högsbo-Sisjön, vilket är ett av kommunens prioriterade områden för stadsutveckling. Det tredje förvärvet omfattar en utvecklingsfastighet belägen i Överby handelsplats i Trollhättan. Överby är ett område med en tydlig tillväxtplan, vilket passar Regios strategi. Säljarna Peab och P&E Fastighetspartner svarar tillsammans för färdigställandet av projektet, som kommer att omfatta 15.200 kvm fullt uthyrda ytor till bland andra Citygross, Elgiganten och ÖoB. Inflyttning för hyresgästerna bedöms kunna ske i slutet av oktober.
    

Fastighetsförvaltning och utveckling av fastigheterna kommer att ske i enlighet med Regios etablerade förvaltningsmodell, den s.k. LAMP-modellen (Local Asset Management Partner). Grandab har fått uppdraget att hantera fastigheterna i Göteborg och P&E Fastighetspartner fortsätter att förvaltafastigheten i Överby.
    

– Sedan starten 2015 har vi framgångsrikt byggt upp en väldiversifierad portfölj av kontors- och handelsfastigheter i några av Sveriges starkaste regionstäder. Genom vår tydliga etablerade förvärvs- och förvaltningsstrategi har vi lyckats leverera en god avkastning till vår huvudägare Tredje AP-fonden, säger Eric Bergström, vd Fastighets AB Regio.