18 april 2024
fredag, 20 april 2018 11:08

Bonava säljer för 311 Mkr till Bantorget

Skrivet av 
alt
Ekkällan Arena – ett av Bonavas tidigare projekt i Södra Ekkällan i Linköping.


Bonava säljer ett hyresprojekt i Södra Ekkällan, Linköping, till Bantorget Hyresbostäder till ett pris av 311 Mkr. Affären omfattar 164 hyreslägenheter fördelade på fyra hus. Projektet startas när beslut om bygglov vunnit laga kraft och beräknas resultatavräknas från och med Q1 2020.
    

– Vi har hittills byggt 450 bostäder i Södra Ekkällan och vi fortsätter nu vår utveckling av området med detta hyresrättsprojekt. Vi är stolta över hur stadsdelens har utvecklats till ett levande område och är glada över samarbetet med både Linköpings kommun och Bantorget, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef, Bonava Sverige.
    

Lägenheterna ligger endast ett par kilometer söder om stadskärnan men samtidigt med en närhet till naturreservatet Tinnerö. I närheten finns också förskolor och stormarknad.
    

Bantorget Hyresbostäder bildades i slutet av 2016 och ägs av Bantorget Egendom (ett holdingbolag för LO:s fastighetsinnehav), Byggnads, Kommunal, Elektrikerna, HRF, Handels, SEKO och Pappers. Hittills har två förvärv genomförts av totalt 237 lägenheter i Malmö, varav 166 lägenheter i Limhamn och 71 lägenheter i Hyllie.
    

Banorget Egendom arbetar även med markutveckling och är delägare i ett flertal projekt med potential för upp emot 10.000 bostäder. Exempelvis äger bolaget 40 procent i Runö Fastigheter HB tillsammans med Imprestor Fastigheter AB (30 procent) och Peab (30 procent) – ett bolag som utvecklar mark vid Täljöhalvön i Österåker. Bantorget har även 40 procent av aktierna i Byggkultur i Sverige AB med ett jord- och skogsinnehav i Hemmesta, Värmdö, samt 25 procent i SHH Landbolaget med en projektportfölj om cirka 1.100 bostadsbyggrätter  belägna i Sigtuna, i Upplands Väsby, i Botkyrka och på Ekerö.