7 maj 2024
fredag, 25 maj 2018 11:29

Castellum bygger för K-rauta i Västerås

Skrivet av 
alt
Efter tio år utan etablering i Västerås återvänder K-rauta till staden med sitt senaste koncept – ett varuhus som är ett komplement till e-handeln för såväl konsumenter som proffskunder.


När det 2016 stod klart att ÖoB skulle frånträda sina lokaler på Strömledningsgatan 1 i Tunbytorp, Västerås, fannas K-Rauta tidigt med i bilden som tänkbar aktör. Efter lång förhandling har nu ett nytt hyreskontrakt förhandlats fram med Castellum. Befintlig byggnad på 2.895 kvm kommer att rivas och en ny byggnad på cirka 7.500 kvm kommer att byggas upp. Den nya byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt miljöbyggnad, ambitionen är Miljöbyggnad Silver. Ansvarig för projektet är Eva-Lotta Fjellgren.
    

– Vi på Castellum är övertygade om att detta projekt kommer att skapa mervärde för hela Tunbytorp. Västeråsbutiken kommer vara den första butik som får K-rautas nya profilerin, säger Daniel Westergren, kommersiell förvaltare för området.
    

Det nya varuhuset ska stå klart för öppning sensommaren 2019. Etableringen är ett steg i K-rautas ägare Keskos etableringsstrategi för Sverige med varuhus på strategiskt utvalda orter som ett komplement till e-handeln.
    

– Vi satsar med nya attraktiva varuhus i Sverige, nu även i Västerås. Varuhusen ska attrahera såväl konsumenter som proffskunder. K-rauta erbjuder konsumenten ett brett sortiment och en projektpartner som hjälper hemmafixaren att förverkliga sina projektdrömmar. Byggproffsen möter ett K-rauta med specifik service på deras villkor, säger Endre Espeseth, landschef K Group’s Building and Technical Trade.