2 maj 2024
tisdag, 29 maj 2018 11:37

Klart för bostäder på Nobelberget

Skrivet av 
alt
Tidig illustration över Sicklastråket, Formalinfabriken och första bostadskvarteret. Bild: Walk the Room


Detaljplanen för Nobelberget i Sickla, Nacka, har nu vunnit laga kraft. Detta möjliggör för Atrium Ljungberg att utveckla 500 bostäder. Försäljningen av det första kvarteret om 68 bostäder inleds i höst. Byggstart planeras ske i början av 2019 med inflyttning under 2020.
    

– Vår strategi för hållbar stadsutveckling bygger på att skapa en blandning av olika typer av verksamheter och att tillvarata platsernas själ och historia. Genom att komplettera Sicklaområdet med bostäder på Nobelberget fortsätter vi vår långsiktiga utveckling och stärker områdets attraktivitet ytterligare, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg. 
    

Nobelberget, tidigare ett industriområde med anor från 1800-talet, har sedan 2014 ägts av Atrium Ljungberg. Sedan dess har området primärt nyttjats som kontorsfastigheter för kreativa verksamheter samt för kultur såsom klubbar, teaterföreställningar och konserter.

 

Delar av dagens kulturella inslag och flera aktörer ska fortsätta att verka på Nobelberget, medan andra verksamheter flyttar till andra delar av Sickla och till nya platser där Atrium Ljungberg utvecklar stadsmiljöer, till exempel Söderhallarna.