5 maj 2024
måndag, 04 juni 2018 13:06

Humlegården: Stort intresse för Solna strand

Skrivet av 
alt
Fastigheten Päronet 6 på Torggatan i Solna strand. Fotograf: Jonas Malmström


Under årets första kvartal har Humlegården Fastigheter hyrt ut omkring 6.800 kvm i Solna strand. Utöver det har flera omförhandlingar med befintliga kunder genomförts. En av de större nyuthyrningarna i området är Selecta, ledande leverantör av kaffemaskiner, fika och varuautomater, som i slutet av året flyttar sitt huvudkontor med showroom till cirka 1.700 kvm på Torggatan 15.
    

Bland de nytillkomna kunderna hör även Inspektionen för Strategiska produkter som i oktober flyttar in på Vretenvägen 13 där de hyr cirka 1.430 kvm. I fastigheten Stora Blå, strategiskt belägen längs med Landsvägen där Solna strand och Sundbyberg möts, har diagnostikföretaget Cepheid valt att utöka sina lokaler. Bolaget har varit hyresgäster sedan 2010 och hyr idag lokaler om cirka 16.000 kvm.
    

Humlegården genomför stora satsningar på serviceutbudet i Solna strand. Nya restauranger har tillkommit och i höst slår portarna upp för Grow Hotel. Hotellet har en spännande arkitektonisk utformning signerad den danska arkitektfirman 3XN och skapar en ny mötesplats i området.
    

– Solna strand har många kvalitéer och vi märker att allt fler företag ser området som ett starkt alternativ när de söker lokaler i Stockholms närförorter. Vi har satsat stort under de senaste åren och vi ser det stora intresset som ett kvitto på att utvecklingen också tilltalar de lokalsökande företagen, säger Peter Lind, Fastighetschef på Humlegården Fastigheter.